Deelname aan LinkedIn Groups belangrijk. Ook voor Recruiters?

''Uitvinder'' van de boolean string: recruitment en acquisitie tool.

Zoals je waarschijnlijk weet kan je niet zomaar iedereen op LinkedIn direct benaderen met een mail. Tenzij je gebruik maakt van Inmails via een betaald abonnement. Bijvoorbeeld als je recruiter bent en op zoek bent naar de juiste kandidaat, wordt LinkedIn zo niet alleen een dure maar ook langdurige aangelegenheid.

Er zijn andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de Boolean string, ook binnen LinkedIn. Als je deze toepast krijg je afhankelijk van je search veel meer gerichte en bruikbare resultaten. Vervolgens ga je via de Advanced search functie filteren. O.a. op Groups. De personen die dan overblijven kun je vanuit de Group direct benaderen om mee te connecten. En als ze in hun profiel dan ook nog contactgegevens hebben opgenomen zijn ze direct benaderbaar.  Zo wordt alles een stuk eenvoudiger! En, wat voor recruiters geldt, is ook van toepassing voor iedereen die specifieke personen binnen doelgroepen wil benaderen. Succes!

 

Floris ten Kate

LinkedIn Specialist | Social Media Loods voor Bedrijf en Professional | Strategie, Effectief Proces | Leads ⇒ Business ⇑ Directieleden, Managers en Professionals willen de nieuwe mogelijkheden van sociale media en specifiek LinkedIn leren kennen. Ik help hen d.m.v. kennis meer grip op de veranderende omgeving te krijgen met ''Social Media Loodsdiensten''. Denk daarbij strategische opzet en invulling van social mediabeleid, inspirerende workshops, betere zichtbaarheid en reputatie via bloggen, personal branding programma, hoe te acteren op LinkedIn en Twitter, content creatie en curatie, slimme toepassingen voor een beter bereik en efficiënte inrichting van social media werkzaamheden.