LinkedIn Status Updates, wel of niet zien?

Floris ten Kate, Linkedin advies, coaching en workshops.

Hoe je met Linkedin omgaat, of hoe je dit social platform voor professionals inzet, hangt af van diverse factoren.  De een gebruikt Linkedin om op de hoogte te blijven hoe zijn of haar netwerk zich ontwikkelt en met wie ze connected zijn; een soort van sociale antenne. De ander ziet het meer als ondernemingsinstrument, marketingtool. Die variant vul je dan bijvoorbeeld in door ‘’waarde’’ toe te voegen waarmee je mensen kunt helpen om hun doelen te realiseren. Bij gelegenheid vertel ik je daar graag meer over.

Maar , niet iedereen wil te pas en te onpas op de hoogte gehouden worden van ieders doen en laten of is geïnteresseerd in ‘’ongevraagd advies’’. Als dat het geval is kun je op je Home pagina bij de dagelijkse Updates, helemaal  rechts achter de Update van betreffende persoon ‘’Hide’’ aanclicken. De rest wijst zich als vanzelf.

Een andere niet persoonsgebonden variant is dat je naar rechts bovenin, pull down onder je eigen naam, naar ‘’settings’’ gaat, > homepage settings > network updates> manage updates by type. Vervolgens zie je bijgaand scherm waarin je je voorkeur kunt aangeven. Eenvoudig of niet? LinkedIn is geen ‘’rocket science’’, je moet het alleen maar even weten.

LinkedIn Updates by type

Floris ten Kate

LinkedIn Specialist | Social Media Loods voor Bedrijf en Professional | Strategie, Effectief Proces | Leads ⇒ Business ⇑ Directieleden, Managers en Professionals willen de nieuwe mogelijkheden van sociale media en specifiek LinkedIn leren kennen. Ik help hen d.m.v. kennis meer grip op de veranderende omgeving te krijgen met ''Social Media Loodsdiensten''. Denk daarbij strategische opzet en invulling van social mediabeleid, inspirerende workshops, betere zichtbaarheid en reputatie via bloggen, personal branding programma, hoe te acteren op LinkedIn en Twitter, content creatie en curatie, slimme toepassingen voor een beter bereik en efficiënte inrichting van social media werkzaamheden.