Wie van jouw LinkedIn connecties helpt je met jouw professionele vraag?

Linkedin, ook adresboek gerubriceerd op expertise.

Floris ten Kate, Linkedin advies.

Stel je gebruikt LinkedIn voor het volgen van het eigen netwerk en het aangaan van nieuwe connecties. Als je dan veel connecties hebt, wordt LinkedIn al snel een soort onoverzichtelijke bureaula waar iedereen door- en met elkaar aanwezig is. Weliswaar op alfabet, maar toch… de Gouden Gids was overzichtelijker. Gewoon een rommeltje dus. Wel gezellig maar niet toegankelijk om professioneel mee te werken.

Dat kan anders.
Je kunt al je connecties ordenen door ze van zgn. tags te voorzien, ofwel ze een etiket mee te geven. Ieder contact kan je van meerdere tags voorzien. Bijvoorbeeld ‘’marketing’’, ‘’prospect’’, ‘’ goed doel’’, ‘’Linkedin advies’’ of welke kenmerken je aan een persoon maar wilt meegeven. E.e.a. natuurlijk wel in te vullen op basis van ‘’keywords’’ , tags, die relevant voor je zijn, ofwel waarop je zelf later binnen je LinkedIn connecties wilt zoeken en snel zult vinden.

Notities bij profiel
Ook kun je bij ieder van je LinkedIn connecties ‘’notities’’ maken. Daarmee creëer je voor je zelf een hulp als je bijvoorbeeld wilt vastleggen wanneer en waar je iemand hebt ontmoet, of hij wel/niet van haring houdt en wanneer zij jarig is. Kortom, notities die jij belangrijk vindt en die volgens jou bij jouw relatie met hem/haar binnen LinkedIn horen.

Hoe je dat doet?
Dat doe je door binnen LinkedIn naar de betreffende connectie te gaan en in de meest rechterkolom (naar beneden scrollen) de ‘’Contact information’’ aan te vullen via ‘’Notes’’. Hier kun je ook de Tags invullen en bewerken.

Daaronder weer is een mogelijkheid om de Contactinformatie via een openend nieuw scherm te veranderen, bijvoorbeeld het invullen van adresgegevens en/of verjaardag etc. Als je een Premium LinkedIn account hebt is er nog een interessante tool Profile Organizer met nog uitgebreidere mogelijkheden.

Voor meer tekst en uitleg kun je me natuurlijk bellen op 070-3249969 of een mail sturen naar nextlevel@orangedolphins.nl

Mocht je op zoek zijn naar een duidelijke handleiding hoe je een goed linkedin profiel samenstelt, dan kun je daarover ook contact opnemen.