linkedin profielfot

Nieuw. LinkedIn Achtergrondfoto om je personal brand te benadrukken

LinkedIn wordt steeds persoonlijker en krijgt als zakelijk social mediaplatform steeds meer ”zeggingskracht”. Sinds kort is er de mogelijkheid om een zgn. Background Photo of Achtergrond Foto op je LinkedIn profiel op te nemen. Eerst beschikbaar voor Engelstalige Premium accounts en later ook voor anderstalige Basic accounts. Het enthousiasme om via deze nieuwe mogelijkheid de eigen personal brand te benadrukken is groot. De wachtlijst om je aan te melden is zelfs op dit moment gesloten!

linkedin profielfot

 Beelden zeggen meer dan tekst 

We kennen allemaal het belang van goed beeldmateriaal en zeker ook van een goede LinkedIn profielfoto; het is een van de eerste ‘’velden’’ op je LinkedIn profiel dat de aandacht trekt. Zorg er daarom voor dat je goed herkenbaar bent en een zakelijke professionele uitstraling hebt. Combineer dat met een glimlach en die combinatie doet wonderen. Alhoewel… mijn eigen uitstraling kan nog wel wat vriendelijker volgens de test die ik deed op Photopheeler; een platform waar je je eigen foto(’s) door een dynamisch panel kunt laten beoordelen op criteria als Competentie, Vriendelijkheid en Invloed.

 Benadruk je personal brand met een passend beeld 

Met de nieuwe mogelijkheid van de LinkedIn Achtergrondfoto kun je de inhoud van je LinkedIn profiel nog krachtiger maken. Fotograaf Yvette Wolterinck op LinkedInJe kunt je kernwaarden die je in je Headline (onder je naam, naast je profielfoto) hebt opgenomen, visueel benadrukken. Een hele uitdaging natuurlijk waar je wellicht een professional voor nodig hebt. Bijvoorbeeld een art director, ontwerper, DTP-er of een professionele fotograaf. Zo vroeg ik aan Yvette Wolterinck, topfotograaf van menig Nederlandse celebrity of ze mijn background photo wilde maken… Inmiddels hebben we een leuke sessie achter de rug. En met succes. Interessant is dat door op deze manier je achtergrondfoto te gebruiken, je als board member, manager of medewerker ook hiermee het bedrijf kunt promoten. Goed idee?

 Gratis stockfotobeelden

En als die professionele weg voor jou nog te bewerkelijk is, dan biedt LinkedIn je gratis stockfotobeelden aan die je prima kunt gebruiken. Ik wens je veel succes met het benadrukken van je personal brand!

LinkedIn stockbeelden