LinkedIn-profiel-samenvatting

Verrijk je LinkedIn Samenvatting met iconen

LinkedIn is een zakelijk netwerk. Inmiddels heeft het in Nederland al meer dan 4 miljoen gebruikers; dat is ⅔ van de beroepsbevolking. LinkedIn voegt steeds meer functies toe om het netwerk minder saai te laten zijn. Zo wordt de vormgeving bij elke update fraaier, worden er veel meer kwaliteitsartikelen geplaatst en gedeeld. Het is ook mogelijk om aan je profiel op LinkedIn Slideshare presentaties en andere documenten toe te voegen. De logo’s van de organisaties waar je gewerkt hebt vrolijken ook je profiel op.

De Samenvatting op je LinkedIn profiel

LinkedIn-profiel-samenvattingEchter de Samenvatting, na de Headline en je Foto, het meest belangrijke onderdeel dat zorgt dat mensen doorscollen naar beneden,blijft een ”blok tekst” dat geen enkele vormgeving kent. Helaas kun je geen bold, italic en underline gebruiken of links plaatsen. Dit is bewust gedaan zodat iedereen de zelfde kansen heeft. De tekst die je gebruikt in je samenvatting is platte tekst. Maar toch, het is mogelijk om standaardiconen in de samenvatting te gebruiken.

Verrijk je LinkedIn Samenvatting met iconen

Bekijk onderstaande veel gebruikte ASCI symbolen om je Summary te verfraaien waardoor deze meer impact heeft.

Pijlen:☛ ☚ ☜ ☝ ☞ ☟ ⇨ ← → ↔ » ▶ ▷ ◀ ◁ ► ◄Sterretjes: ★ ✪ ✯ ✰ * ☆❊ ❉ ✱ ✪Bullets: ■ ♦ ◆ ● ● ○ █Check box: ✓✔ ✘ ☐ ☑ ☒✔ ✕ ✖Email: ✉ ✍ ✎ ✏ ✑ ⌨Telefoon: ✆ ☎ ☏Generiek: ♂ ♀ ♥ ♡☺☻ ▣ ▤ ▥ ▦ ▩ Lijnen:☲☲☲☲☲☲☲☲☲☲☲▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▓▒░▓▒░▓▒░▓▒░▓▒░▓▒░Letters & cijfers: ①②③④⑤⑥⑦⑧⑨⑩⑪⑫⑬⑭⑮⑯⑰⑱⑲⑳ⒶⒷⒸⒹⒺⒻ ⒼⒽⒾⒿⓀⓁⓂⓃⓄⓅⓆⓇⓈⓉⓊⓋⓌⓍⓎⓏ

ⓐⓑⓒⓓⓔⓕⓖⓗⓘⓙⓚⓛⓜⓝⓞⓟⓠⓡⓢⓣⓤⓥⓦⓧⓨⓩ

 

Een ander tip, gebruik kapitalen (hoofdletters) in combinatie met iconen. Als je een kopregel maakt kun je dat bijvoorbeeld op deze manier doen:

█ ALEXIS HELPT MENSEN AAN EEN BETER ONLINE VINDBAARHEID █

Succes met het verbeteren van je LinkedIn Samenvatting.

Hoe pas jij de iconen toe? Wat werkt wel en niet, laat een reactie hieronder achter.