Waarom zou een werkgever zich nu richten op 45+ -ers? Dat moet toch van deze Group af druipen?

Ik ben nu een paar maanden lid van deze LinkedIn Group 45+. Wat opvalt zijn de stimulerende discussies waarbij mensen elkaar een hart onder de riem steken.  Onbewust en zeker goed bedoeld, leidt dit toch tot het beeld waar velen zo op afgeven: ‘’we worden buiten spel gezet’’.  Daarmee is men ‘’lijdend’’ geworden.

Mijn vraag is:  Waarom zetten zo velen zich zelf in het ‘’verdom hoekje’’?  Waar is de energie die nodig is voor het goed invullen van een baan? Waar is het enthousiasme om ‘’betekenisvol ‘’ te zijn?  Waar is de bijdrage die je wilt leveren aan een nieuwe werkkring? Voor jezelf en/of voor een werkgever?

Helemaal verbazingwekkend vind ik dat minstens 80% van deze 45+ Group zijn/haar LinkedIn profiel niet op orde heeft? Als je een baan zoekt of je bent ZZP-er  die nog wel wat harder wil werken, dan doe je er toch van alles aan om jezelf in de kijker te spelen?  Dan zorg je toch voor een goed LinkedIn profiel met alle kernkwaliteiten waarop je gevonden wilt worden?

Als je je aangesproken voelt kun je op mijn website de gratis richtlijn downloaden hoe je een goed onderscheidend Linkedin profiel kunt samenstellen. Het is je uithangbord. Maak er dus wat moois van!