dialoog

Kennis delen en dus gevonden worden, voor nieuwe baan of opdracht…

 Word gevonden op je talenten voor een nieuwe baan of opdracht

‘Zoekt en gij zult vinden’’ is een gezegde dat al sinds mensenheugenis bestaat. Maar, alles is aan veroudering onderhevig. Zelfs Bijbelteksten; als we blijven vasthouden aan oude begrippen die achterhaald zijn, missen we de kansen…. Tenminste, sinds dat we internet en zoekmachines als Google en Bing hebben. Immers we hoeven niet meer per se op zoek te gaan naar een nieuwe baan of nieuwe opdracht? Is het niet veel gemakkelijker om zichtbaar te zijn en gevonden te worden op onze talenten? Door die headhunter, recruiter, nieuwe opdrachtgever? Die Googeld en LinkedIn doorzoekt, bijvoorbeeld op criteria waar jij professioneel goed in bent?

Ondernemend worden

Dat doe je door je ‘’ondernemend’’ op te stellen, of je nu 35 of 55 bent, en de door jouw specifieke kennis en vaardigheden te delen en vindbaar te maken. Je LinkedIn profiel is daarbij de basis. Zeker als je weet dat Google en LinkedIn ‘’een prachtige relatie’’ hebben. ‘’Google’’ maar eens op je naam, grote kans dat het eerste wat je ziet je LinkedIn profiel is. Nog interessanter wordt het als je boven komt drijven op je kernkwaliteiten en talenten. Heb je die al op de juiste wijze in je profiel verwerkt? Zou dat al niet een uitdaging zijn?

On- en offline kennis delen

Is je LinkedIn profiel eenmaal op orde (100%) begin dan te luisteren binnen Groups om vervolgens je kennis te delen in een Discussie. En los van LinkedIn, een blog of optreden als gastspreker leidt gegarandeerd naar meer zichtbaarheid en kans op succes.Want ja, er zijn mensen die jouw expertise kunnen gebruiken. Natuurlijk kun je die kennis  voor je zelf houden. Maar daar word jij niet ‘’rijker’’ van… terwijl dat toch wel een van je doelstellingen was?

Jouw toegevoegde waarde

Zodra je gaat ‘’delen’’ ontstaat er dynamiek, speel je jezelf in de kijker, creëer je voor anderen een reden om geïnteresseerd in je te zijn en ontstaat de dialoog. Of, wordt de door jou weggegeven kennis gedeeld naar anderen die op hun beurt geïnteresseerd raken in jouw toegevoegde waarde. En daarmee komen de kansen!

Nu aan de slag

Ik wens je vooralsnog veel succes met het delen van je kennis. Het is een kwestie van doen! On- en offline. Jij als persoon, straks in je nieuwe baan of jullie als organisatie worden daar samen met je nieuwe opdrachtgevers, alleen maar blijer van. En mocht je meer willen weten? Ik deel mijn kennis graag. Individueel met jou of binnen een groep geïnteresseerden. Je kunt me een mail sturen (nextlevel@orangedolphins.nl) of bellen op 070-3249969.