Ook nog een Company Profile op LinkedIn?

Als je op LinkedIn een profiel hebt als persoon, eigenaar of directie van een organisatie, waarom dan ook nog een Company profile met het bedrijf? Is dat ene profiel niet voldoende? Natuurlijk is dat voldoende… Maar als je meer gratis mogelijkheden hebt waarom zou je deze dan niet benutten? Want is het niet interessant om onder de ogen van potentiële klanten of opdrachtgevers te komen? LinkedIn is het platform voor professionals en professioneel geïnteresseerden. Dan is het toch verstandig om ook hier aanwezig te zijn?

Enkele voordelen op een rijtje
–          Actuele gebeurtenissen/wijzigingen doorgeven via status updates
–          Inzicht in hoe vaak betreffend bericht is gelezen
–          Grotere zichtbaarheid van de organisatie
–          Betere zichtbaarheid van diensten en specialties
–          Meer aanknopingspunten via medewerkers en hun netwerk
–          Zichtbare aanbevelingen van klanten over producten en diensten
–          Followers blijven geïnformeerd over wijzigingen via Status updates
–          Koppeling van de website en via Google maps locatie weergave + n.a.w. gegevens

En, sinds de laatste week februari wel zo handig voor mensen die je bedrijf op LinkedIn willen volgen, nu ook de Follow Company button die je op je website zet en direct doorlinkt naar je Company Profile op LinkedIn.

Als alle medewerkers een goed LinkedIn profiel hebben, waarin ook de bedrijfspropositie goed naar voren komt,  zijn ze daarmee ook werkelijk online aanspeelpunt en ambassadeur van de organisatie. Als ook dat goed geregeld is dan wordt het company of bedrijfsprofiel qua medewerkers als vanzelf geladen!

Organisatie
-Het is van belang om de redactie van de Company profile pagina te borgen op directieniveau. Daarmee voorkom je vooraf eventueel oneigenlijk gebruik in de toekomst.
-Maak een persoon, van binnen of buiten de organisatie, verantwoordelijk voor de pagina’s en de content. Een kwestie van ”regelen”.
-Verscheidene keren heb ik nu meegemaakt dat door het niet correct invullen van het eigen profiel (onjuiste naam/spelling van bedrijf) of door ‘’duplicate accounts’’ e.e.a. niet werkt. Vandaar mijn advies: ga zorgvuldig te werk, dat voorkomt een hoop extra werk achteraf!

Voor eventuele tekst en uitleg ben ik bereikbaar op 0653 602424. Succes!